Elektronisk måleudstyr er fremtiden

Vi kender alle f.eks. tommestokken og termometret, og det har historisk set været fantastiske hjælpemidler. Men den moderne tidsalder giver os en bred vifte af nyt måleudstyr, som i mange tilfælde både er mere præcist og først og fremmest lettere og hurtigere at bruge. Min personlige favorit er laser-pyrometeret, som på et sekund kan aflæse overfladetemperaturen. Ingen bøvl med ledninger og følere – peg på overfladen og få med det samme en temperatur-måling, som er temmelig præcis. Jeg bruger den bl.a. i min butik, når jeg hurtigt skal kontrollere varerne i diverse kølemontre. Det sparer mig for en halv times arbejde hver dag, så alene dette måleudstyr havde tjent sig hjem i løbet af et par uger.

Måleudstyr til afstandsmåling

Min nyeste gadget er en afstandsmåler, som kan måle afstande på mange meter med en nøjagtighed på bare +/- en enkelt millimeter. Jeg har faktisk ikke noget konkret at bruge den til, og det er også derfor jeg skriver ”gadget”. Men jeg har meget sjov med den. F.eks. skyder jeg af og til en måling afsted, og gætter så samtidig selv på afstanden. I starten var mit øjemål ikke det bedste, men jeg er med tiden blevet ret skrap til at gætte nogenlunde rigtigt.

Køb det billige måleudstyr til hobby

Min erfaring er, at det billige måleudstyr som regel giver rigtig meget valuta for pengene. I hvert fald når man bare skal bruge måleudstyret privat. Er der derimod tale om professionelt brug, vil jeg nok anbefale de dyrere mærker – mest fordi de er mere robuste og beregnede til dagligt brug.